|
Gourméhörnan, spännande rätter och recept
Här presenterar vi spännande och lättlagade favoriträtter från alla hörn i världen.
En spännande indisk rätt med ris, makrill, lök och ägg Recept på Indiskt stekt ris med makrill och ägg (Kedgeree, uttalas kédjuri)
En spännande Thailänds rätt, Jasminris* (idag kan man få det ekologiskt på de flesta affärerna, allt med * har vi köpt ekologiskt på Konsum/ICA), kyckling*, kokosmjölk*, bambuskott, ärtor*, currypasta, en lime*, en röd lök*, två matskedar rapsolja* (dagsbehovet av nyttigt omega-3). Lättlagat, skär kycklingen i småbitar och stek i lite olja i 3 minuter. Därefter stek löken och 3 matskedar currypasta lätt i oljan 2-3 minuter. Tillsätt kokosmjölken och en pressad lime, och några stänk fisksås om du har. När det börjar bli varmt tillsätter du de frusna ärtorna, bambuskotten och det stekta kycklingen och koka i 4 minuter. Klart att servera med riset, riset lägger du i en lagom stor skål som du smörjt med lite olja, vänd den på talriken för att göra det lite extra fint ... simsalabim - en smakrik och nyttig middag för 2.
En nyttig och spännande indisk rätt Chili-lamm gryta. Receptet innehåller lammfärs, lök, auberginer, bönor och yoghurt
|
|